Nieuws

OBS de Koekoek doet donatie aan KAP van €600,70

Maandag 10 juli 2017

Dit geld is door de leerlingen van groep 5 van OBS de Koekoek uit Utrecht opgehaald. De leerlingen hebben veel creativiteit in de strijd geworpen om zoveel mogelijk geld op te halen. Ze hebben lege flessen ingezameld, karweitjes gedaan voor ouders, buren, opa’s en oma’s. Sommigen hebben zelfs geld uit hun eigen spaarpot gehaald. Leerkracht Mirette van Dreumel heeft de leerlingen goed begeleid. Per dag werd de stand bijgehouden.

Het bestuur was uitgenodigd om dit geld zelf in de klas te komen ophalen! Vooraf had de leerkracht samen met de leerlingen een serie vragen voor de stichting voorbereid: hoe het geld besteed wordt, hoe lang een project duurt, hoe wij aan het geld komen.

Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken de kinderen waren en zich onbaatzuchtig hebben ingezet om hun leeftijdgenootjes in Afrika ook veilig drinkwater te gunnen. Hulde ook aan OBS de Koekoek die als Vreedzame school dit initiatief heeft genomen en de kinderen een ruimere blik geeft op “grote-mensen-vraagstukken”, zoals veilig drinkwater in Afrika.